Komend weekend spelen diverse teams van TTV Lybrae Heerlen belangrijke wedstrijden.

De senioren spelen de voorlaatste ronde en voor Heren 2, 4, 5 en 6 nadert een spannende ontknoping. Heren 2 heeft nog een kleine kans op handhaving maar zal dan zaterdag a.s. in Geleen moeten winnen van titelkandidaat Kluis. Met een sterk spelende Laura van Oppen en haar secondant Adriaan van Belzen moet een stunt mogelijk zijn, zeker als ook Geert Grégoire acte de présence kan geven: hij won tweemaal in de thuiswedstrijd.

Heren 3 staat momenteel zesde maar speelt zaterdag thuis tegen nummer 5 Brunssum 3 en volgende week zaterdag thuis tegen nummer 4 VETA 1. De achterstand op beide teams bedraagt maar vier punten en één van beide teams passeren moet mogelijk zijn als men beide wedstrijden weet te winnen.

Heren 5 weet inmiddels zeker dat men vierde MOET worden om zich te handhaven in de derde klasse en kent (daar zijn ze weer!) blessure- en ziekteproblemen. John Cabo heeft nog last van zijn elleboog en Frank Nijenhuis heeft griep.

Heren 6 (foto) staat bovenaan en gaat zaterdag op bezoek in Horst bij de enig overgebleven concurrent: Armada. De voorsprong bedraagt zeven punten maar thuis werd verloren van Armada. Als dat team in de sterkste opstelling aantreedt wordt het nog een zware middag in Noord-Limburg.

Jongens 3 speelt uit tegen Maastricht: bij winst is plaatsing voor de play-offs (de bovenste vier na acht wedstrijden spelen om de titel) zeker.

Jongens 4 en 5 zijn als huidige nummer 1 respectievelijk 2 al zeker van die play-offs.

Dames 1 speelt zondag in Nieuwegein tegen VTV en moet proberen minimaal gelijk te spelen om in het voorjaar 2017 niet met al te grote achterstand op plaats vier (die recht geeft op de play-offs) te beginnen.