Zoals u waarschijnlijk heeft meegekregen, zijn er opnieuw strengere maatregelen ingegaan om het corona virus zo veel mogelijk in te perken. Sinds het uitbreken van het virus heeft het bestuur wekelijks contact gehad met de NTTB, die op haar beurt continu contact heeft gehad met het RIVM en het NOC*NSF. Het bestuur neemt de adviezen van deze organen over en komt daarom met de volgende besluiten.

Zalen gesloten tot in ieder geval 6 april

Alle wedstrijden, trainingen, recreatieve bijeenkomsten en activiteiten zijn tot zeker 1 april geannuleerd voor alle zalen (Heerlen, Welten en de trainingen in combinatie met TTV Brunssum). Wij hopen u allen zo snel mogelijk terug te zien en verzoeken iedereen om de adviezen van de overheid op te volgen om dit virus een halt toe te roepen. Evenementen zijn verboden tot 1 juni, of sport eerder hervat kan worden is op dit moment nog niet bekend. Tot op heden zijn er geen besmettingen binnen onze vereniging bekend.

Voorjaarscompetitie wordt beëindigd

De NTTB heeft alle evenementen tot 1 augustus geannuleerd (zie ook de brief van de voorzitter van de NTTB), waarmee de voorjaarscompetitie komt te vervallen. Er is daardoor geen promotie/degradatie en vanaf september start de competitie (hopelijk) opnieuw. Alle behaalde resultaten tellen dus niet mee.
Op dit moment is het nog niet duidelijk in welke opzet er in september opnieuw gestart zal worden. Vooralsnog wachten wij af wat er gaat gebeuren rondom het corona virus.

Wij betreuren de huidige situatie en vragen uw begrip voor de genomen besluiten. Als vereniging staan wij achter het besluit van de NTTB, de publieke gezondheid gaat tenslotte voor sport.

Tafeltennis spelregelbewijs

Als vereniging vinden we het belangrijk dat iedereen de spel- en omgangsregels van onze sport kent. Vanuit de NTTB geldt de verplichting voor de jeugd van 13 tot en met 17 jaar, dat zij voor de najaarscompetitie van 2020 het spelregelbewijs moeten behalen. Als vereniging vinden wij echter logisch dat alle spelers die competitie spelen het spelregelbewijs behalen!

De NTTB heeft online de spelregels met uitgebreide uitleg klaar staan. Ook staan daar volop oefenvragen. Als je genoeg geoefend hebt kun je online het spelregelbewijs halen. Kijk daarvoor op https://www.tafeltennismasterz.nl/

Vanuit de vereniging gaan we je de komende tijd helpen en stimuleren. Voor vragen, uitleg  en discussiepunten kun je contact opnemen met je teamgenoten of andere spelers/speelsters uit je trainingsgroep. We hebben die WhatsApp groepjes tenslotte niet voor niets, toch? Mocht je er niet uitkomen neem dan even contact op met één van de trainers.

Wanneer we na de corona onderbreking weer tafeltennissen (we weten natuurlijk nog niet wanneer die het geval zal zijn) kunnen we in de speelzaal ook nog regels verduidelijken, uitleggen of op een andere manier voorbij laten komen. We kunnen ons echter goed voorstellen dat er tegen die tijd al veel leden het spelregelbewijs hebben behaald.

Voor meer informatie, vragen en/of opmerkingen neem je contact op met Arjan Smit (ws.ttvheerlen@gmail.com).