Elena Timina vertrekt aan het einde van dit seizoen bij tafeltennisclub Lybrae Heerlen. De 49-jarige speler/coach is per 1 augustus aangesteld als Chef-Trainer bij het Zwitserse Rapid Luzern. Na lang beraad heeft Timina besloten niet langer te spelen bij Heerlen. ‘Ik wil me vanaf augustus honderd procent richten op Luzern, die baan laat zich slecht combineren met het spelen van wedstrijden bij Heerlen. Ik ben niet van het halve werk.’

Lybrae Heerlen is nog volop in de race voor het landskampioenschap en Timina wil een in veel opzichten bewogen seizoen optimaal afsluiten. ‘We beleven een fantastisch seizoen met Lybrae Heerlen, met het bereiken van de vierde ronde in de ETTU Cup als hoogtepunt. Ik zal er met de andere speelsters van ons team alles aan doen om Heerlen de landstitel te bezorgen. Het zou voor mij het gedroomde afscheid zijn van de Nederlandse eredivisie.’

Timina dankt het bestuur van Lybrae Heerlen en haar teamgenoten voor het vertrouwen en de prettige samenwerking. ‘Ik ben trots dat ik heb kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van jonge speelsters als Rachel Gerarts. En ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging in Zwitserland.’