In de najaarscompetitie van 2018 zijn twee jeugdteams kampioen geworden: Jongens 1 en Jongens 4.

Jongens 1

Jongens 1, bestaande uit Martijn en Mark-Douwe, is met overmacht kampioen geworden in de tweede klasse B. De ervaring van het voorjaar bij de senioren en trainingen hebben hun duidelijk goed gedaan. Met 25% meer punten dan nummer 2, slechts één dubbel verloren en persoonlijke scores van 75% (Mark-Douwe) en 100% (Martijn), kan niet getwist worden over deze kampioen. Bij de huldiging op het koppeltoernooi was Martijn helaas verhinderd.


Kampioen Mark-Douwe met beker

Aankomend seizoen maakt dit team de rentree bij de senioren. Wij wensen jullie vast veel succes!

Jongens 4

“Kunnen wij de competitie wel al aan?”, “Is het niet wat vroeg voor onze kinderen om al competitie te spelen?”, “Het gaat om plezier, ze gaan waarschijnlijk niet veel winnen”, waren veel gehoorde uitspraken tijdens de eerste bespreking van de Technische Commissie (TC) met de spelers en ouders. De eerlijkheid gebied te zeggen, dat ook voor de TC de starterscompetitie een nieuw concept was en het niveau daarom moeilijk was in te schatten, maar het voor de kinderen goed zou zijn om al eens aan de competitie te proeven. En zie waarin dat resulteerde…

Jongens 4 werd in de startersklasse kampioen. In totaal wonnen zij 47 van de 60 sets. Alleen, sets maken niet uit in de startersklasse. In de startersklasse maken alleen de gewonnen en verloren games uit. Het aantal gewonnen games worden vervolgens door het aantal verloren games gedeeld en dit resulteert in een quotiënt dat bepaalt wie de winnaar is. Kunt u het nog volgen? Het rekenwerk werd gelukkig door Wiel Schers al gedaan, wat resulteerde in de onderstaande score.

Eindstand gamesaldo quotiënt
Lybrae Heerlen 4 152 /-/ 60 2,54
Kluis 4 136 /-/ 78 1,75
Sittard 3 96 /-/ 118 0,82
Falco 7 38 /-/ 166 0,22

De persoonlijke resultaten waren ook zeer goed. Luuk heeft de 100% winst behouden en in totaal slechts 3 games afgegeven. Ook Yannick (90%), Kay (62%) en Kenji (54%) hebben het super gedaan, zeker als je bedenkt dat ze pas net begonnen zijn met de competitie. Ze werden gehuldigd tijdens het koppeltoernooi en kregen na afloop ook een frietje met snack.

  
V.l.n.r.: Yannick, Kenji, Kay en Luuk met beker (links) en het beloofde frietje in de kantine.

Volgend seizoen zal dit team dan ook uitkomen in de 5de klasse. Als jullie het enthousiasme van dit seizoen behouden, komt het zeker goed!