Zondagmorgen, 6 januari de dag waar velen toch stiekem naar uit hadden gekeken. Nee het was niet de Nieuwjaarsduik op 1 januari of de traditionele Nieuwjaars wedstrijd van de oud Oranje internationals, maar het altijd oh zo gezellige en sfeervolle Koppeltoernooi. Jong en oud, man of vrouw, ervaren of recreant, in grote getalen waren ze aanwezig voor het toernooi. Beleefd en sportief als een ieder was werden er natuurlijk de beste wensen voor het nieuwe jaar gewenst, zo ook op deze zondagmorgen. Al moet er toch eerlijk bekend worden dat er her en der, voor wat betreft deze ene morgen bij uitzondering, sportief gezien dan misschien even net wat minder “het beste” werd gewenst aan de concurrentie. Want wie wil er nou niet die prestigieuze titel als koppel op zijn of haar naam schrijven zo vroeg in het jaar……

11:00 uur, Het toernooi gaat beginnen. De Activiteitencommissie maakt de poule indeling van zowel de Top-klasse als de Fun-klasse bekend, met links en rechts misschien toch wel wat verrassende namen. De spanning stijgt en de eerste wedstrijden in de poules worden gespeeld. Zelf heb ik de eer om in de Top-klasse het gedreven en soms toch iet wat onderschatte koppel “2-CC” te vormen met mijn schoonbroer Carsten.

Dré en Theo doen mee als “The Witch Hill Lions”

Nadat er in de poules enkele wedstrijden waren gespeeld begon zo hier en daar het voorzichtige rekenwerk en werd er een voorzichtige tussen balans opgemaakt. Zou het dan toch lukken dit jaar en wie komen we tegen als we de volgende wedstrijd nog winnen…… Na enig overleg en rekenwerk was het aan toernooimanager Pascal om het vervolg schema te presenteren. Vol passie en strijd werd door onszelf de tweede plaats in onze poule bereikt, waarna we door wisten te stoten tot aan de kwartfinale, echter werd dit ook tevens het eindstation van onze trein. Wat als die ene service dan net wat harder was geweest of die andere bal net wat tactischer werd gespeeld. Tja…… helaas zullen we het nooit te weten komen en gaan we maar weer op trainingskamp ter voorbereiding op nieuwe successen op het koppeltoernooi van komend jaar.

Naarmate het toernooi vorderde werden de lijnen zichtbaar en werden de echte toppers in beide klasse wel bekend. In de finale van de Top-klasse was ’t het slim spelende koppel Adriaan & Arjan die zich vast beten in het spel, op voorsprong kwamen in de games, maar uiteindelijk helaas in sets met 1-3 moesten toegeven aan het ervaren Koningskoppel dat werd gevormd door John & Rachel. In de Fun-klasse ging het in de eindstrijd tussen een ander sterk familie koppel, gevormd door Danny & Lindsay en het geslepen koppel Jordy & Marcel. Echter bleken de heren niet scherp genoeg in de strijd om de eerste plaats en werd er in een “spannende” finale ondanks het behalen van enkele punten in de games toch met 3-0 verloren. De welverdiende eerste plaats in de Fun-klasse ging dan ook naar het andere Koningskoppel gevormd door broer en zus.

Tweede, eerste en derde plaats bij Topklasse (links) en Funklasse (rechts)

Na een veel bewogen week was het een geslaagde zondag, in welke poule er ook werd gespeeld, “Top” of “Fun”, eenieder had plezier en dat is klasse! Ik richt dan ook namens alle aanwezige deelnemers een woord van dank aan de Activiteitencommissie voor de mooie prijzen, dit fijne toernooi en de sportieve besteding van de dag.

Tot volgend jaar, voor nu rest mij een ieder te wensen, een voorspoedig en sportief 2019!

Ingestuurd door Coen Ludwiczak