De dames van LYBRAE Heerlen hebben in de vierde ronde van de ETTU-cup dan toch hun Waterloo gevonden. Dat tekende zich feitelijk al af verleden week in Heerlen. Toen verloor de ploeg met 0-3, een week later werd het op vrijdagavond wederom 3-0 voor Lille.

De eerste partij betrof het duel tussen Rachel Gerarts en de kopvrouwe aan Franse zijde, Tamolwan Khetkhuan (Thailand). Rachel speelde een prima partij maar kon het niet bolwerken tegen de nr. 150 van de wereld die overigens slordig en niet op haar topniveau speelde.

In partij 2 verloor Shuohan Men verrassend van de Franse invalster (uit Dames 2): Sanja Korak. Shuohan is niet in haar beste vorm momenteel en ook mentaal was ze kwetsbaar: 1-3 (11-5, 8-11, 11-8, 11-9).

Na de pauze was het gevecht tussen de verdedigster Agnes le Lannic en Elena Timina de spannendste partij van de dag, zeker nadat de tijdregel van stal werd gehaald in de tweede game. Timina was dichtbij, won de eerste game en kwam in de vierde op voorsprong maar kon het helaas niet tot een beslissende vijfde game laten aankomen (7-11, 14-12, 11-8, 12-10).

Teammanager Adriaan van Belzen: “Het is een beetje als een citroen die wordt uitgeknepen. Vanavond was de pijp echt leeg bij ons, de accu kon niet meer opgeladen worden. Maar laten we niet blijven hangen in de laatste partij maar terugkijken op een mooi Europacup-seizoen. Dat er vanavond, ondanks de waarschijnlijke uitschakeling, toch weer 15 fans meereisden zegt genoeg. Nagenieten dus, uitrusten en dan het vizier op de competitie en de play-offs. Er is nog een prijs te winnen, een hele belangrijke prijs”.