Vanavond 19.30 Turkse tijd, 17.30 Nederlandse tijd startte de eerste wedstrijd in de derde ronde van de ETTU-cup tussen de teams in de kop van dit artikel. Het werd een sensationele 1-3 zege voor de Heerlense dames…

De eerste partij betrof het duel tussen de kopvrouwe van Fenerbahce, Bogdanova en Elena Timina. De laatste pakt enigszins verrassend de eerste én tweede game tegen de nummer 102 van de wereld die zichtbaar moet wennen (en zelfs niet lijkt te kunnen spelen) aan (tegen) de verdedigende speelstijl van Timina: 5-11 en 4-11. In de derde game lijkt de gewenning daar en wint Bogdanova 11-3. In de vierde game komt Timina ruim voor, ziet Bogdanova terugkomen tot 7-6 en na time-out zelfs tot 7-7 maar dan pakt ze vier punten op rij. Timina wint 11-7 en de partij met 3-1. Een geweldige opsteker voor LYBRAE Heerlen met het oog op een al dan niet spannende thuiswedstrijd.

Sibel Altinskaya is de nummer 2 van Fenerbahce maar kreeg tafeltennisles van- Shuohan Men: 0-3. (5-11, 11-13, 9-11). Dat Altinskaya in de 2e en 3e game nog dichtbij kwam was te wijten aan concentratieverlies van Men. Wat gebeurt er allemaal in Istanbul, wat een stunt lijkt in de maak!

In de derde partij klopt Ozkaya Gerarts met 3-0 (11-6, 14-12, 11-7). Met name in de tweede game laat Rachel kansen liggen met drie gamepoints. Enkele “kantballen” en een ongelukkige scheidsrechterlijke beslissing bij 12-12 zorgen voor de beslissing in een wedstrijd waar meer in had gezeten.

De vierde partij brengt de beslissing: Bogdanova  verliest in vijf games van Shuohan Men  (3-11, 5-11, 11-5,  13-11 en 10-12) die in de vierde game twee matchpoints laat liggen en ook in de vijfde game een tweetal malen Bogdanova laat ontsnappen. Bij 10-11 is het echter raak.

Een enorme stunt van LYBRAE Heerlen in Turkije, volgende week vrijdag moet de return in “A Gene Bek: de beslissing brengen. Gedaan is het namelijk nog zeker niet, daarvoor speelden de twee speelsters met top-150 ranking van Fenerbahce té zwak vandaag.

Uitslag eerste wedstrijd Lille (Fra) – Sparvagens (Zwe) en dus lijkt Lille de opponent te worden in de achtste finales van de winnaar van het tweeluik Fenerbahce-LYBRAE Heerlen.

LYBRAE Heerlen is gisteren rond 16.45 geland in Turkije en heeft de namiddag/avond besteed aan de transfer naar en in het inchecken in het hotel en werd er ook uitgebreid gegeten (zie foto) waarna vroeg het bed werd opgezocht. Het team bestaat uit de speelsters Annewyke Appels (tevens clubarts 🙂 van dienst), Shuohan Men, Elena Timina (tevens coach van dienst) en Rachel Gerarts, de begeleiding is in handen van Marcel Gerarts (bestuurslid Technische Zaken) en Adriaan van Belzen (teammanager).

Vanochtend wordt (licht) getraind, geluncht en gerust. De zaal is prachtig en het arendsoog van Marcel Gerarts zag dat er vlaggen hingen die bij ons nog niet geregeld waren (maar inmiddels wel….). Ook teletekst is er klaar voor:

Op liveblog 2 (zie ook op deze site) leest u ook de uitslagen van overige teams en wie is jarig vandaag: juist ja, Frank Nijenhuis… leeftijd is geheim (behalve op liveblog 2).