In den beginne van de coronatijd kwam er bij de activiteitencommissie het idee opborrelen om een online Pubquiz te organiseren. Helaas was onze technische man Rick te druk bezig met zijn studie. Er moesten tentamens gehaald, onderzoeken gedaan en werkstukken op tijd ingeleverd worden. Tevens moest er ook nog flink met de lego gebouwd worden. Even wat inside informatie; Rick is een ware lego artiest, vandaar waarschijnlijk zijn studie Mechanical engineering. Dit plan bleef dus enige tijd in de koelkast liggen.

Tot het moment dat ik tijdens een wandeling met mijn honden Carsten tegenkwam en hij mij vroeg of wij niets online konden doen. Toen ik de Pubquiz voorstelde wilde Carsten mij hier wel bij helpen. En dan moet je het ijzer smeden zolang het heet is. Ook kreeg ik Jordy enthousiast om hier aan mee te werken.
Na een korte teams sessie met Carsten en Jordy waarbij Carsten de strategie had bedacht en Jordy hierbij de sleutelman was om het mogelijk te maken, was het technische gedeelte geklaard. Ik heb hier alleen maar aan deelgenomen om te kijken of dit ook bij mij zou lukken; dan was het “idiotensicher” .

Binnen de activiteitencommissie was het al snel duidelijk dat wij ook TTV Brunssum hiervoor zouden uitnodigen. Dus de uitnodigingen konden de deur uit, samen met de technische handleiding.

De inschrijvingen stroomden binnen. Tevens werd er op onze facebooksite al snel duidelijk dat de competitiedrang er nog goed inzat.
Nadat de link naar de deelnemers is gemaild, loggen de meeste teams al snel in. Enkele teams staan al zenuwachtig te popelen om te beginnen terwijl andere nog bezig zijn aan hun avondeten.
Er worden al meteen de nodige vragen op ons afgevuurd; wat fijn dat iedereen zoveel geduld heeft.
Er komt meteen een ding bij mij op : R.T.F.M. (Read The Fuc.… Manual)
Eindelijk is het zo ver. Het is 19:00.

Er komen niet alleen maar vragen van onze kant, maar ook wij zetten bij sommige mensen wat vraagtekens. Wie zou toch het dreamteam zijn? Wat heeft Lisa B. op haar kerfstok? Hoe komt het dat Agita maar drie antwoorden heeft?
De chat draait ondertussen overuren.
Rick gaat al snel aan de leiding met een streak van 17 correcte antwoorden op een rij.
Bij de vraag over Aladdin komen er wel hele vreemde aapjes in beeld. Om onverklaarbare redenen wordt dan gezamenlijk een nummer van Jungle book ingezet. “Wat je van beren leren kan”.

Er zijn een aantal deelnemers die doorkrijgen dat zij niet meer kunnen winnen en er worden allerlei redenen bedacht om dit te compenseren. Een paar voorbeelden hiervan zijn: Ik moet heel hard op mijn telefoon drukken, Ik heb traag internet, jullie antwoorden kloppen niet, mijn vrouw wilde een ander antwoord. Ik moest per se samen met mijn vader doen. En ga zo maar door.

Voor dat we de top drie bekend gaan maken, eerst nog even wat weetjes;
– De vraag over het Limburgs volkslied werd erg teleurstellend beantwoord. Alleen Daniel en Lisa hadden deze vraag goed. Helaas dacht wel een van deze twee dat corona in 1019 is ontstaan. Uiteraard zijn wij zo sportief om niet te vertellen wie van deze twee dat was. Maar het was een meisje.
– Duurzaam en duurzaamheid zijn discutabele punten.
– Het mysterie van het dreamteam uiteindelijk toch ontdekt is geworden.
– Men weet wel alles over tafeltennis effecten.
– Het doorspoelen van het toilet is erg populair bij de deelnemers.
– De gouden regel van “meneer van Dalen” werd betwist en de medailles van Epke Zonderland werden via Wikipedia geverifieerd.

Het was spannend tot aan de laatste vraag, maar nu gaan we dan over naar de winnaars:
Op de 1e plaats is Mels geëindigd met een score van 30 vragen goed en 26631 punten.
Op de 2e plaats is Bram geëindigd met een score van 29 vragen goed en 25922 punten.
Op de 3e plaats is Rick geëindigd met een score van 28 vragen goed en 25292 punten.

Hierdoor wint Mels een Huawei tablet, Tom koos voor een Powerbank en Rick wint een draadloze muis.

Nu wil ik alleen nog alle deelnemers bedanken voor het meedoen aan deze Quiz. Carsten en Jordy bedankt voor het realiseren hiervan en Sven bedankt voor de prachtige hoofdprijs.

Groet,
Pascal