LYBRAE HEERLEN UNDERDOG IN 1/8E FINALE ETTU-CUP

De dames van TTV Lybrae Heerlen kruipen vrijdagavond graag in de positie van underdog voor de eerste wedstrijd in de achtste finales van de ETTU-cup. Tegenstander CP Lyssois Lille is als 2e geplaatst en beschikt over twee speelsters tussen de posities 100 en 200 op de Wereldranglijst.

Toch leunt LYBRAE Heerlen niet genoegzaam achteruit. Teammanager Adriaan van Belzen blikt vooruit: “We hebben in de eerste drie rondes vriend en vooral vijand verrast. Waarom zou dat nu niet weer kunnen? Zeker in de eerste wedstrijd met de steun van het thuispubliek is een stunt zeker mogelijk. We beseffen echter heel goed dat Lille de favoriet is”.

Marc Essers, directeur van hoofdsponsor LYBRAE, is trots op de prestaties van “zijn” team. “Vier rondes Europacup, dat is veel meer dan we hadden durven dromen. Bovendien leverde de derde ronde veel publiciteit op wat het avontuur extra deed smaken. Nu wordt het menens en zal uitschakeling eerder op de loer liggen dan plaatsing voor de kwartfinale. Maar dan wacht ons zondag de Final Four cq. Eredivisie-Cup om een eventuele wrange smaak weg te poetsen. Bovendien is het grote doel het behalen van de landstitel, 2018-2019. Dus we hebben het voornaamste ijzer nog in het vuur”.