Jongens 3, 4 en 5 speelden vandaag om het kampioenschap! De bovenste vier teams streden namelijk op “neutraal” terrein tegen elkaar in de halve finales én de finale in de DUO-competities vanaf de 2e t/m de 5e klasse.

Jongens 3 werd meteen uitgeschakeld voor de titel In Wessem verloren Ivo en Martijn met 5-0 van de thuisploeg die in de reguliere competitie ook al te sterk was met 4-1 en daarin als eerste eindigde. Wat restte voor Jongens 3 (en coach Rachel Gerarts) was de wedstrijd om de 3e en 4e plaats (tegen de verliezer van de wedstrijd tussen Destatec en Sittard). Ook in die wedstrijd werd verloren maar redde Martijn van de Brand in de laatste wedstrijd wel de eer. Uiteindelijk is een 4e plaats  de eindklassering voor Ivo en Martijn die streden voor wat ze waard waren en ondanks de nederlagen toch héél wat games pakten.

Jongens 4 (foto) speelde om 13.00 in Sittard tegen Quick in de halve finales (Jill enkelde tweemaal, Rens en Mark Douwe speelden één enkel en samen het dubbel) onder toeziend oog van coach Frans Bork. Het was niet de beste wedstrijd van Jongens 5 dit seizoen en het werd een verrassende en duidelijke 0-5 nederlaag. Ook de wedstrijd om het “brons” werd verloren: met 1-4 en Rens was degene die het enige (ere-)punt van de dag scoorde.

Jongens 5 (Zimra, Lisa en Keve) begonnen in Swalmen tegen Destatec. De tussenstand van 2-0 voor Destatec (Keve en Lisa verloren hun eerste enkelpartijen) leek het einde voor de titelaspiraties maar in het dubbel werd de hoop hervonden. Winst en daarna pakten Lisa en Keve ook hun beide enkelpartijen die ze voor het dubbel nog verloren.

Finale dus voor Jongens 5 en hierin haalde coach Arjan Smit weer alles uit de kast. Helaas bleek Westa nét te sterk met 3-2 en zij zijn dus de kampioen in de vijfde klasse B en spelen volgende week tegen de kampioen uit de vijfde klasse A. Al met al een sterk competitie-debuut voor deze drie kanjers van Jongens 5.