Dames 1 doet wat van ze wordt verwacht: meedraaien voor de play-offs (nu 3e positie met wedstrijd te goed; een halve finale plek is men haast van verzekerd). Den Helder steekt er vooralsnog bovenuit en lijkt de gedoodverfde titelkandidaat. Hopen op de vorm van de dag, als de finale gehaald wordt.

Bij jongens 1 kan het nog alle kanten op: Op het moment staat men 5e, met máár 2 punten achterstand op de koploper (wel een wedstrijd meer gespeeld). Het team wordt geleid door een jongedame en de jongens slaan ook hun punten binnen.

Jongens 2 is nog puntloos en staat onderaan. Daar gaat gegarandeerd verandering in komen in de 2e competitiehelft. Het 3e jongensteam staat in de middenmoot (4e). Twee teams staan wat hoger, maar een 3e plek lijkt zeker mogelijk. Jongens 4 gaat riant aan de leiding (al heeft men een wedstrijd meer gespeeld). Verschillen in hun startersklasse lijken erg groot: op naar het kampioenschap, ga zo door.

Bij de heren senioren is het vooralsnog kommer en kwel, de hoogste positie is de 4e plaats (heren 2 en 3). Heren 1 staat op een flinke achterstand op de 5e plek (men moet 7 punten inhalen). Heren 2 is veilig, mede door het terugtrekken van een team en heeft afgelopen zaterdag de eerste winstpartij te pakken. De heren van het 3e team houden elkaar aardig bij met individuele winstpartijen, maar men moet toch blijven scoren om van de degradatieplek weg te blijven. De dames van heren 4 staan laatste, al is de achterstand op nr. 5 gering. Ook heren 5 staat laatste, maar met 3 punten erbij staat men (met de huidige stand) gedeeld 4e, het staat onderin dus dicht bij elkaar en een dikke overwinning op een van deze teams kan lucht scheppen. Dit is ook nog eens een poule van 7, dus er zijn 2 wedstrijden extra. Ook het jeugdige heren 6 staat laatste, al heeft men nog een wedstrijd te goed tegen de koploper.

In de door-de-weekse competitie draait heren 7 onderin mee, maar afgelopen jaren heeft men veelal kunnen stunten in deze klasse. Lukt dat dit seizoen weer? Heren 8 en 9 draaien in de middenmoot mee, men hoeft niet naar beneden te kijken.

Op dames 1 en jongens 4 na, mag het voor alle teams een stuk beter gaan in de 2e helft van dit seizoen. Iedereen heel veel succes!