Na een paar korte en effectieve vergaderingen was de Activiteitencommisie er helemaal uit: de culinaire avond kon op 26 oktober van start gaan. De kok was geregeld, de uitnodigingen gingen de deur uit en de benodigde spullen werden gestolen, geleend, gehuurd en gekocht. Er werden zelfs hele mooie shirts ingevlogen voor de leden van de AC (behalve voor Marc Kusters die undercover lid is van de AC). Hierbij willen we Marc dan ook weer hartelijk bedanken voor zijn hulp, zijn inzet en het ter beschikking stellen van zijn tent.

En zoals het wel vaker gaat wanneer alles veel te soepel en makkelijk verloopt, kregen we de maandag voorafgaande aan deze activiteit toch nog een uitdaging: Youri kon op vrijdag helaas ( maar om zeer begrijpelijke reden) niet voor ons komen koken. Dus dat was even flink balen en brainstormen. Deze dingen gaan moeilijk samen dus met balen zijn we maar heel snel gestopt.

En daar was de oplossing. Jeroen Hendriks van Chapeau Catering maar eens aan de jas trekken. Nadat deze van mijn vraag bekomen was zei hij gelukkig volmondig ja, dit gaan we regelen!

Dus om met de gevleugelde woorden van Theo Hendriks te spreken: JETS GEHT’S LOOS.

De tenten werden opgezet, de lampjes opgehangen en de tafels gedekt. Jeroen begon met zijn geweldige crew de zaal om te bouwen tot een professionele keuken met voldoende werkplek om zijn creativiteit de vrije loop te laten. Er stond zelfs een koelwagen buiten te draaien.

Toen de AC leden nog trots stonden te kijken hoe ze onze zaal hadden omgebouwd tot een top restaurant kwamen de eerste gasten al binnen. Gelukkig waren ook zij onder de indruk van deze metamorfose.

En niet alleen de gasten kwamen binnen maar ook Luuk Erens in zijn korte broek en zijn batje in de aanslag. Na even heel verontwaardig te hebben staan kijken kwam Luuk er achter dat er geen training was.

Anouk heeft haar taak als verloofde van Stenar al heel serieus opgepakt en zorgde er bijna moederlijk voor dat hij vooral alleen maar op zijn bord kreeg, wat hij volgens Anouk lekker vond.

Rick heeft een fobie voor “Rosenkohl” en was er op gebrand om die vooral niet in de buurt van zijn bord te krijgen. Van het toetje kon Rick echter niet genoeg krijgen. Hierbij waren zijn tafelgenoten er nu echter op gebrand om dit vooral niet in de buurt van zijn bord te krijgen.

Er was keus tussen vlees of vis. Behalve voor Rob, de vriend van Nicolle; deze ging voor beide opties. En hulde dat dit allemaal in dat slanke lichaam paste.

Erik en José dachten dat ze voldoende hadden ingekocht. Maar met een aantal dames kon gewoon geen rekening gehouden worden, waardoor de rode wijn vlak voor het einde van de avond niet meer voorradig was. Nu wij deze ervaring hebben opgedaan, gaan wij bij de gemeente een eigen glasbak aanvragen.

Ook was er een speciale VIP tafel waar een aantal oude coryfeeën binnen ons cluppie konden plaatsnemen. Ik heb er even bij mogen zitten en ben er achter gekomen dat zij nog heel jong van geest zijn.

Helaas brak de tijd aan om alles weer om te toveren tot tafeltennishal. Er moest namelijk zaterdag weer op het sportieve vlak gepresteerd worden.

Dit verliep zeer soepel en hierbij wil ik toch weer de gasten bedanken die spontaan de handen uit de mouwen staken en ons hielpen waardoor we volgens mij binnen een uur alles weer terug in de dozen hadden.

Als laatste zou ik nu iedereen moeten bedanken.

BEDANK IEDEREEN.

Pascal van Graven

Een trots lid van ons cluppie.

NB: Foto’s elders op deze site en in komende WHR!