Zaterdag 1 december werd de laatste speeldag voor de meeste teams afgewerkt. U leest hierna de uitslagen.

Inmiddels is de eerste kampioen van de Najaarscompetitie 2018 bekend! Jongens 4 won in Geleen met 2-8 (gamestanden 8-27) van Kluis en mag zich kampioen noemen van de startersklasse regio zuid. Volgende week volgt nog de climax tegen de kampioen van regio noord. Felicitaties aan Kay en Kenji Roumen, Yannick Kemp en Luuk Erens. En natuurlijk ook dank aan de ouders en andere begeleiding dit seizoen (Pascal, Rachel, Anouk).

Overige wedstrijden:

Tijd:  Nr.: Wedstrijd:                                       Uitslag

29128 Quick ’72 1 – TTV Lybrae H5                     8-2

Eric en Frank scoorden niet, Marc K. is in topvorm en pakte de twee partijen. Degradatie lijkt een feit maar wellicht is er nog een uitweg mogelijk omdat uit hogere klassen minder teams degraderen (waaronder “ons Heren 1” dat teruggetrokken wordt en dus niet naar lagere klasse degradeert maar stopt).

46209 Falco 2 – TTV Lybrae Heerlen J1            3-2

Martijn van de Brand pakte twee belangrijke punten in de titelrace, Mark Douwe bleef helaas zonder zege en ook het dubbel werd verloren. Toch volstaat volgens de laatste berekeningen één punt volgende week voor de titel waarna beide mannen/jongens (weer) overstappen naar de senioren.

46210 Falco 3  – TTV Lybrae Heerlen J2             3-2

Jarno pakte 1 van zijn twee enkels, Tim won een enkel maar verloor dubbel met Lisa die sowieso haar dag niet had en ook haar enkel verloor.

21130 Lybrae  H2 – Koningslust 1                    5-5

Carsten en Rick pakten twee punten en het dubbel, Anouk bleef zonder zege. Het lijkt erop dat handhaving een feit is maar dat hangt nog even af van de sterkte van eventuele andere teams die nog aanspraak denken te maken via een dispensatieplaats in de 1e klasse. Die kans is echter klein.

23128 Sittard 6 – TTV Lybrae H3              8-2

Bianca Deckers, Dré Wilden Mark Extra, Matthew Stassar en Marc Verlinden waren al gedegradeerd en verloren de laatste wedstrijd in 2018 met 8-2.  Ook hier geldt: de wachtkamer in en hopen dat degradatie uitblijft door extra plek in tweede klasse nu Heren 1 zich terugtrekt uit 1e klasse (en dus ook uit 2e klasse waar men als degradant zou gaan spelen).

30129 Falco 3 – TTV Lybrae Heerlen H4   9-1

Falco is met deze zege (9 punten had men nodig) kampioen. Heren 4 was al veilig en kon het zich permitteren kopman Kevin Koudijs thuis te laten (verhinderd). Daniel Smeets pakte nu het ene punt. Invaller Marc Kusters en Jordy van Graven bleven puntloos net als het dubbel.

22129 TTV Lybrae Heerlen H1 – Sittard 5  6-4

Tegen twee spelers boekten Gerard (1 zege), Adriaan (2 zeges) en Rick (3 zeges) een 6-4 zege, te weinig voor handhaving maar door personele problemen is er sowieso besloten om van Heren 1 en 2 één team te maken.

32143 TTV Lybrae Heerlen H6 – Maastricht 7  4-6

Heren 6 staat vierde en blijft vierde, daar doet de nederlaag tegen Maastricht 7 niets aan af. Anniek bleef ongeslagen terwijl Luca één partij pakte. Het dubbel leverde geen winst op en ook Lindsay niet tot scoren kwam.